Űrkikötő

A Encyclopedia Zandagenica wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Elena (vitalap | szerkesztései) 2017. április 9., 18:16-kor történt szerkesztése után volt.

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Űrkikötő

Az űrkikötő fő funkciója a bolygó felett állomásozó flották moráljának növelése. Ennek alapja az alkoholárusítás és -fogyasztás, ami még évezredek múlva is a stresszoldás egy fő formája.

Ha egy flotta semleges vagy hadüzenettel rendelkező területen (vagyis a térképen a pirossal jelölt hatszögekben) van, akkor a matrózok morálja percenként 0,1%-kal csökken (vagyis 1000 perc alatt nullázódik). Éppen ezért fontos a bolygók körül állomásoztatni őket, ahol viszont nő a moráljuk, feltéve, hogy van kikötő a bolygón.

Egy kikötő 100 egyenértéknyi matrózt bír kiszolgálni, ezt mutatja a kapacitás. Ha ennyi vagy ennél kevesebb űrhajó van a bolygó körül, akkor a matrózok morálja percenként 1%-kal nő. Ha viszont kevés a kikötő, akkor a telítettség (vagyis a teljes flottaérték és a kikötőkapacitás hányadosa) 100% fölé nő, és a morálnövekedés üteme kisebb lesz, mert a matrózok nem szeretik a tolongást.

Egy másik specialitása az űrkikötőnek, hogy radart is építettek bele. Így a bolygó látótávolságát 700 parsec-re növeli.

Építés:

Termelés:

Alapértelmezett területi igénye: 0 km^2


【Elena】 2017. április 9.